У 2020 році бюджет Львова недоотримав 1 мільярд гривень через пандемію коронавірусу. Ситуація з бюджетом 2021 року все ще не ясна, але найбільше може постраждати сфера розвитку.

Про це розповів мер Львова Андрій Садовий в ефірі Zaxid.net Live, передає Львівський портал.

За словами мера Львова, від початку пандемії коронавірусу і донині Львів не отримав до бюджету 1 млрд грн: 400 млн грн не надійшло до загального фонду і ще близько 600 млн грн – до бюджету розвитку.

Андрій Садовий фото: 24 канал
Андрій Садовий фото: 24 канал

Вперше про фінансові втрати Львова через кризу заговорили в травні. Тоді Андрій Садовий відстоював ідею взяття чергового кредиту від ЄБРР, тому що в іншому випадку в бюджеті нібито не буде грошей на зарплати комунальним працівникам. Пропозицію взяття нового кредиту депутати Львівської міськради двічі відхиляли. Після цього в мерії це питання більше не піднімали.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Що стосується бюджету Львівської ОТГ на 2021 рік, то Андрій Садовий зазначив, що ситуація поки неясна, проте найбільше постраждати може бюджет розвитку, з якого у Львові фінансують всі ремонти, реконструкції та реставрації.

Втім Садовий зазначив, що сподівається на випуск нових облігацій, які, власне, можуть дати додатковий фінансовий ресурс.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Садовий спустив 16 мільйонів "на штукатурку" у міськраді, Галичани киплять: "Рейхстаг по-львівськи"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Садовий повстав проти карантину Зеленського: "це-дурниці"

Також «Знай.иа " писав, що Садовий назвав 7 кроків для успішного Львова: "заживемо як у Німеччині"