У Львові лікарі подарували життя трьом пацієнтам завдяки одному донору, який помер від інсульту.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає головлікар Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова Олег Самчук у Facebook.

У ніч з п'ятниці, 20 листопада, на суботу, 21 листопада, львівські лікарі пересадили серце і дві нирки, подарувавши трьом пацієнтам шанс на здорове життя. Донором виявився 28-річний чоловік, який помер від інсульту. Медики тиждень боролися за його життя, проте його мозок все ж помер. Після підтвердження смерті консиліумом лікарів, рідні погодилися на пересадку його органів іншим пацієнтам.

Серце отримав 36-річний житель Костянтинівки. Його рідне серце було збільшено в 4 рази після перенесеного грипу з ускладненнями в дитинстві. Операція тривала всю ніч. На даний момент чоловік перебуває у відділенні інтенсивної терапії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Одну з нирок отримав 51-річний львів'янин, який 10 років боровся із зронічним захворюванням нирок. Останні два роки перебував на діалізі. Друга нирка дісталася киянину. У 2012 році йому вже пересаджували орган в Білорусі, проте він втратив свої функції і з березня місяця чоловік перебував на замісній нирковій терапії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Винниках, що під Львовом, у приміщенні обласного військового госпіталю стався вибух.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Львівській області 11-річна дівчинка ледь не загинула, проковтнувши канцелярський гвоздик.

Також Знай.иа писав, що Сергій Калитюк вижив після чотирьох куль у спину щоб жити щасливо і своїм прикладом надихати інших.