Сім років тому львів'янин Юрій Вербицький поповнив лави Героїв Небесної Сотні - інженер з Галичини не міг стояти осторонь подій, які відбувалися на Майдані і взяв відпустку, аби стати частиною Революції Гідності.

Юрія разом з Ігорем Луценком викрали невідомі 21 січня 2014 року просто з приміщення Жовтневої лікарні у Києві. Туди з Будинку профспілок Юрія привіз Ігор Луценко для надання медичної допомоги через травму ока у ходы протистоянь із силовиками.

Протистояння на Майдані   після голосування за "диктаторські закони", скріншот із відео
Протистояння на Майдані   після голосування за "диктаторські закони", скріншот із відео

Пізніше Луценко розповів, що викрадачів було десятеро - вони буквально влаштовували облави в лікарнях, щоб розправитися з беззахисними майданівцями.

"Нас із Юрієм побили, скрутили і кинули до одного мікроавтобуса. Потім вивезли до лісу, і там продовжили катувати. Я чув, що Юрія дуже пресують. Чому його, а не мене? Бо він виявився родом зі Львова, а для цих людй, за їх же словами, це особлива каста ворогів. Тому його били з особливою жорстокістю. Потім накинули мішки на голову і повезли, і більше я його не бачив", - згадує Ігор Луценко.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Тіло Юрія Вербицького знайшли 22 січня в околицях села Гнідин Бориспільського району зі слідами тортур.

Нагадаємо, Андрій Садовий у свято Водохреще згадав події на Майдані, які відбувалися сім років тому.

Як повідомляв портал "Знай" Садовий "відспівав" локдаун на Різдво: водили козу попри заборони. 7 січня, на його сторінці в соціальній мережі Instagram з'явився пост з українським вертепом.

Також, "Знай" писав, Садовий пустив львів'ян у шикарний особняк і розповів про виховання дітей. Незважаючи на те, що апартаменти Садового це трохи більше 600 квадратних метрів, все ж він живе досить скромно.