У Львівському аеропорту вшанували героїзм українських "кіборгів", які боронили Донецький аеропорт. Вони захищали аеропорт протягом 242 днів. Бої закінчилися повним руйнуванням обох терміналів, передає "Радіо Свобода".

Через те, що в Україні оголошено локдаун до 24 січня під час вшанування героїзму "кіборгів" не було традиційно усього складу військового оркестру Національної академії Сухопутних військ. Двоє військових музикантів виконали сигнал «Шана» на честь захисників Донецького аеропорту і в пам’ять про загиблих.

У Львові вшанували героїзм "кіборгів", скріншот із відео
У Львові вшанували героїзм "кіборгів", скріншот із відео

"Сьогодні виконали сигнал «Шана» з нагоди шостої річниці незламності українських героїв, їхнього духу, які показали свою відданість незалежності України, територіальній цілісності української держави, пам’яті героїв, які загинули і які живі", – каже військовий диригент Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного Богдан Катриняк.

Варто нагадати, що найзапекліші бої припали на січень 2015 року. Семеро мешканців Львівської області загинули, обороняючи Донецький аеропорт. Це Петро Яцків, Андрій Грицан, Любомир Подфедько, Богдан Здебський, Петро Савчук, Іван Альберт та Олександр Бондар.

У Львові вшанували героїзм "кіборгів", скріншот із відео
У Львові вшанували героїзм "кіборгів", скріншот із відео

Згодом, 20 січня бойовики підірвали новий термінал Донецького аеропорту, який перетворили в руїну. Українські «кіборги» 20 січня називають днем пам’яті захисників летовища. Захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 українських військових, та понад 500 було поранено.

Нагадаємо, окупанти обстріляли приватний сектор Водяного із забороненої зброї

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, хоробрим українським воїнам вручили відзнаки командування ООС

Також Знай.ua писав, герої ЗСУ готуються до нападу ворога по повній