Львівські лікарі допомогли маленькому хлопчикові дістати зі шлунка магнітики.

Детальніше про це розповідає прес-служба Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ в Facebook.

Повідомляється, що сторонній предмет пробув в тілі дитини 3 дні, що дало свої наслідки – у хлопчика почалася блювота, сильно болів живіт і були ознаки кишкової непрохідності. Маленькі магнітики лікарі змогли побачити під час рентгена.

Щоб дістати сторонній предмет зі шлунка, лікарі-ендоскопісти приступили до "рятувальної операції", проте вона не увінчалася успіхом – магнітики занадто довго пробули в шлунку і вже встигли переміститися в кишківник.

Магніти / фото: Facebook
Магніти / фото: Facebook

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Щоб дістати магнітик, необхідно було терміново прийняти рішення про операцію. За отриманням згоди, кращі хірурги лікарні приступили до оперування.

На даний момент хлопчик відчуває себе добре, його разом з батьками виписали додому.

Лікарі відзначили, що при подібних ситуаціях, коли сторонній предмет потрапляє дитині всередину, необхідно якомога швидше звернутися до лікаря, щоб уникнути операції і максимально безболісно вилучити предмет.

Рентген / фото: Facebook
Рентген / фото: Facebook

Нагадаємо, що у Польщі вагітна Українка опинилася під двома скальпелями одночасно.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Львівській області підліток намагався накласти на себе руки, але поліцейські його врятували. Спочатку він почав тікати від патрульних, але швидко зрозумів, що бігти безглуздо, і приставив собі до грудей ніж.

Також Знай.иа писав, що у Львові провели унікальну пересадку органів. Серце пішло жителю сонячної Одеси.