На Львівщині 3-річна дівчинка вдихнула заглушку від холодильника. Хірурги понад годину діставали сторонній предмет з бронха пацієнтки.

Про це повідомили на сторінці Львівської Обласної Дитячої Клінічної Лікарні Охматдит у фейсбук.
Так, стало відомо, що у понеділок, 30 листопада, у львівському ОХМАТДИТі торакальний хірург Олександр Колодій та анестезіолог Зоряна Давиденко годину діставали заглушку до холодильника з бронха 3-річної пацієнтки з Борислава.
"Дитина вдихнула заглушку ще о восьмій годині ранку. Почала кашляти і батьки здогадалися, що це саме заглушка, бо її не виявилося в холодильнику. Дитині не змогли допомогти ні в Бориславі, ні в районному Дрогобичі. Дорослі лікарі не бралися за маленьку пацієнтку – черговий лікар медицини катастроф у Львові терміново зателефонував дитячому торакальному хірургу «Охматдиту", – кажуть в обласній лікарні.

Пластмасова заглушка до холодильника - у бронхах 3-річної дитини

У місцевій лікарні дитині зробили рентген-знімок, але на ньому не було видно пластмасової заглушки. Дитина покашлювала, в бронхах прослуховувався свист. Саме тому лікарі запідозрили, що там знаходиться сторонній предмет. Під час бронхоскопії під загальним наркозом лікарі побачили, що пластмасова заглушка заблокувала вхід у праву легеню і застряла на межі правого головного бронха.
Лікарі успішно дістали заглушку та наразі дівчинка почуваються добре і її виписали додому.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.