У середу, 15 липня, до Львова з робочим візитом прибув митрополит Київський і всієї України ПЦУ Эпифаний. Детальніше про це розповідає прес-служба Львівської міської ради.

Повідомляється, що на даний момент митрополит Эпифаний перебуває на Львівщині, куди прибув, щоб завершити божественну літургію на Святій горі. В ході своєї поїздки священнослужитель зустрівся з міським головою Льова Андрієм Садовим, разом із яким відвідав Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні, щоб вшанувати пам'ять полеглих.

Глава Православної церкви України зазначив, що у Львові він не вперше, однак йому було цікаво відвідати Меморіал, який відкрився лише нещодавно. Під час його останньої поїздки Меморіал ще був закритий, а коли його запрошували на відкриття, у нього не було можливості приїхати.

До Львова приїхав митрополит Эпифаний / скріншот з відео

"Зараз, коли перебуваю у Львові, я вирішив, що таке місце потрібно відвідати, щоб віддати шану нашим Героям, завдяки яким без зброї в руках Україна вибрала шлях європейського розвитку. І зараз ми повинні далі рухатися цим шляхом і пам'ятати про ці жертви, які були покладені на вівтар нашої незалежності ", - відзначає глава митрополит Эпифаний.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Сьогодні Його Блаженство очолить Божественну літургію у Святогірському чоловічому монастирі Положення ризи Пресвятої Богородиці, який розташований між селами Білий Камінь і Ушня Золочівського району. Також здійснить освячення іконостасу та чин оновлення храму.

Нагадаємо, що львів'ян закликають прийти на мирну акцію, щоб захистити українську мову. Стало відомо, що 16 липня о 9:00 розпочинається акція під стінами українського парламенту проти антиукраїнського законопроекту № 2362.

Як повідомляв портал Знай.иа у Львові прощаються з офіцером Тарасом Матвіївим, який загинув під час обстрілу на Донбасі.

Також Знай.иа писав, що офіцеру з Львівщини посмертно присвоїли звання Героя України. Відповідний указ з'явився на сайті президента України 13 липня.