Парафіяни Львова нетерпляче чекають приїзду Митрополита Епіфанія, Предстоятеля Православної Церкви України Митрополита Київського і всієї України.

Митрополит приїздив на Галичину у квітні, коли привозив до Львова чудотворну ікону Божої Матері "Кікська", а також у серпні з нагоди святкування Третього відродження УАПЦ.

Львівсько-Сокальська єпархія ПЦУ повідомила, що у межах щорічної всеукраїнської прощі до джерела присілку Заглина до міста завітає Митрополит Епіфаній. Його приїзд відбудеться у день Покладення Чесного Пояса Пресвятої Богородиці, 13 вересня.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Заглина — частина села Монастирок Жовківського району Львівської області. Відоме чудотворним джерелом, де, за легендою, у 17 столітті об'явилася Матір Божа. Це диво трапилося 13 вересня у далекому 17 столітті, у день, коли відзначають свято Покладення чесного пояса Пресвятої Богородиці. Пізніше селяни тут встановили дерев'яний хрест, а джерело обклали каменем. Вони також намагалися на цьому місці збудувати капличку, однак для цього необхідно було викупити землю у непоступливого пана Семінського. Проте невдовзі знову трапилося чудо, донька жорстокого пана осліпла. Коли захланний пан втратив усі надії на одужання доньки, все ж за порадою місцевих селян наказав щоранку удосвіта відвозити дівчину до джерела. Пізніше до неї повернувся зір, а вражений батько подарував ділянку землі селянам для спорудження каплички.

Нагадаємо, що заборона для Іоанна діятиме до прийняття судом рішення по суті справи

Як повідомляв портал Знай.ua, Синод Елладської церкви підтвердив канонічність ПЦУ

Також Знай.ua писав про те, що Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет подав позов до суду про "захист честі і гідності" на архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія.