На думку міського голови Львову, місто готове до послаблення карантину. Але, як наголосив мер Андрій Садовий в ефірі радіо "Львівська хвиля", рішення про послаблення карантину може приймати лише обласна комісія.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"Маємо нині добрий показник по аналізах. Дай Бог, щоб такий результат аналізів був і спадав. Але є ще один мінус — дуже багато аналізів ще не зроблено, навіть 500 аналізів віддали в сусідню область. Тому, я би пропонував послаблення роботи щодо спортивних залів, щоб до 50 людей могли займатися. Бо спорт завжди є корисний. А от стосовно громадського транспорту і садочків, то є питання.

Андрій Садовий, мер Львова
Андрій Садовий, мер Львова

Зранку я мав розмову з головою ЛОДА. Він зараз консультується з Міністерством охорони здоров’я, бо вони внесли Львівську область в перелік таких, де не рекомендується робити послаблення. Побачимо, які будуть результати розмови. Та готовність по Львову є і садочки відкривати, і дати можливість їздити більшій кількості у громадському транспорті. Адже люди мають жаль, бо транспорт курсує, але може перевозити лише сидячих, і люди мусять чекати. Натомість ми — заручники ситуації. Ми готові перевозити більше людей, але немає рішення обласної комісії. А у нас право приймати такі рішення забрали. Наголошу ще раз, що Кабмін дав право послаблювати карантин, лише регіональним комісіям. Тому я можу лише давати рекомендації області, а рішення за ними", — сказав Андрій Садовий.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше Львів'яни пітніють в пекельних чергах на транспорт, доводиться чекати годинами - "Садовий, де маршрутки?"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Садовий залишив львів'ян під замком, - рано раділи, карантин не закінчився

Також «Знай.uа» писав, що Садовий засвітив жебрацьку декларацію, зате дружина мера Львова "заробила" сім мільйонів