У Львівській області продовжили карантин. Про це розповіли у виданні "Варта".

Повідомляється, що динаміка захворювань на COVID-19 не рсприяє до послаблення або скасування карантинних заходів у регіоні. У зв'язку з цим комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та непередбачених ситуацій прийняла рішення продовжити карантин до 1 червня.

Відповідне рішення було прийнято 29 травня на позачерговому засіданні комісії.

"З урахуванням санітарно-епідеміологічної ситуації, а саме: показників інцидентності, які на сьогодні складають близько 14,5 замість 12, як встановлено постановою Кабінету міністрів обласна комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення про продовження режиму карантинних заходів." - сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Наступне засідання комісії заплановано на 1 червня. Головною його темою буде з'ясування ситуації щодо пандемії в області та рішення про прийняття рішення про продовження карантинних заходів.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис повідомив, що за останні сім днів в області спостерігається збільшення кількості пацієнтів, яким потрібне стаціонарне лікування.

Згідно зі статистикою завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я для Сovid — 21 %. Середня кількість тестувань протягом останніх 7 днів — 86 на 100 тис населення. Відсоток інцидентності у Львові 21,6, а наповнюваність ліжко-місць у Львові 40 %.

Заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень зазначив, що область не проходить за критеріями ослаблення карантину, які встановив Кабмін. За його словами динаміка захворювань COVID-19 лише зростає.

Керівник Лабораторного центру Роман Павлів також зазначив, що у Львові все більше людей потрапляють до лікарень з новим коронавірусом.

"Про припинення карантину чи його пом'якшення рано говорити. Динаміка погіршується", - додав Павлів

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, коли в Україні припиниться пандемія.

Як повідомляв портал "Знай.uа" експерт спрогнозував долю України після карантину.

Також "Знай.uа" повідомляв, що МОЗ опублікували дані по коронавирусу за 30 травня.