Головний медик Львова Володимир Зуб заявив, що мало підстав для того щоб у місті та області пом'якшувати карантинні заходи.

Про це він розповів під час ранкового ефіру на радіо "Львівська хвиля".

Так, Володимир Зуб повідомив, що беручи до уваги ті критерії, які напередодні оприлюднив Уряд, у Львова не багато підстав послаблювати карантин. Детально рішення про послаблення карантину будуть обговорювати у четвер, 21 травня, на засіданні міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube


" Якщо говорити об’єктивно, то по тих критеріях, які вчора оголосив уряд, у нас, на жаль, мало підстав для суттєвих пом’якшень. Але й посилювати карантин не будемо. Ми спостерігаємо за ситуацією: наразі маємо стабільний результат, вибуху захворювання немає", - зазначив він.

Володимир Зуб зазначив, що критерії уряду надто прості, але попри це вже по першому Львів не проходить. Адже можна послаблювати карантин, якщо впродовж тижня позитивних ПЛР-тестів не більше ніж 12 на 100 тисяч населення.

"Якщо брати за основу, що у Львова є 750 тисяч, то має бути не більше 90 позитивних результатів, а у нас поки більше 100. За наступними двома критеріями ми проходимо: має бути зайнято не більше 50 % ліжкового фонду в медзакладах. У нас якраз 50 % зайнято. І має бути зроблено більше 12 ПЛР-тестів на 100 тисяч на тиждень. В нас проводять значно більше тестувань", зазначив лікар.

Головний медик Львова вважає, що відкриття дитячих садочків може бути ризикованим рішенням. У випадку їх відкриття всі мають бути дуже свідомими і відповідальними. Теж саме стосується відновлення роботи спортзалів і басейнів.

Нагадаємо, раніше жителі Дніпра допомогли зібрати кошти на лікування 60-річного старого.

Як повідомляв портал Знай.uа в Дніпрі 6-місячний малюк подавився пакетом і помер на руках у батька.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також Знай.uа писав, що дніпрянка створила петицію, вимагаючи дозволити проведення партнерських пологів.