З приходом літа та теплих днів під час відпочинку на природі ймовірність зустрітися зі зміями значно зростає. Останнім часом плазунів бачили не тільки в області, а і на території Львова, особливо y паркових зонах, тому потрібно знати, як поводитися при зустрічі з ними.

У міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення розповіли, як уберегтися і що робити, якщо змія вкусила.

Якщо ви побачили змію, то не варто робити різких рухів. Почекайте, поки вона не відповзе. Як правило, змія просто не побачить нерухомий об'єкт.

Змія, скріншот із відео
Змія, скріншот із відео

Одягайтеся відповідно. Якщо ви йдете у місцевість, де можуть жити змії - вибирайте одяг, який захистить від укусів. Це довгі штани з щільної тканини, високі черевики. Штани потрібно заправити у черевики.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Щоб відлякати змію перед тим, як сісти на траву чи просто на галявину, то перевіряйте місце відпочинку – посувайте або постукайте палицею.

Не торкайтеся до неперевірених предметів руками. Змії часто ховаються y старих пнях, копицях сіна, під камінням або стовбурами дерев. Саме тому до цих предметів краще не торкатися руками, a користуватися палицею.

Що робити при укусі змії?

Намагайтеся якомога швидше потрапити в лікарню, адже тільки лікар зможе надати необхідну допомогу і ввести потерпілому антидот.

Змія, скріншот: Youtube
Змія, скріншот: Youtube

Перша допомога при укусі змії

Спокій і мінімум рухів;

Місце укусу обробіть антисептиком;

Зніміть з ураженої кінцівки весь одяг, прикраси або взуття;

Прикладіть до рани лід, обгорнутий y тканину;

Не можна висмоктувати отруту: таким чином ймовірність зараження збільшується, до того ж, небезпеки піддається і людина, y якого отрута виявився y роті;

Не накладайте джгут;

Не можна вживати алкоголь.

Нагадаємо, що малолітні вандали влаштували "вечірку" на кладовищі: ні хрестів, ні пам'ятників

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополяни вивалили гори голок у парку, там гуляють наші діти: "Так почався новий рік"

Також, "Знай.uа" писав, що вандал осквернив пам'ятник Героям Небесної Сотні: "Піднялася рука на національний символ"