У Львові депутати обласної ради звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням повернути Степану Бандері звання Героя.
Депутати назвали рішення Донецького окружного адмінсуду за 2010 рік, яким було скасовано звання, заполітизованим, передає портал "Курс України".
Так, стало відомо, що депутати Львівської обласної ради прийняли звернення до Президента та Верховної Ради із закликом повернути провіднику ОУН Степану Бандері звання Героя України. За словами депутатів рішення адмінсуду за 2010 рік було заполітизованим.

Степан Бандера, фото Суспільне
Степан Бандера, фото Суспільне

"Звертаємо увагу, що в ХХ столітті Україна перебувала під окупацією різних тоталітарних систем. На боротьбу з цими системами встали справжні Герої України, які головною метою свого життя вважали відновлення самостійності та незалежності України. Визнання цього величезного героїчного вчинку і заслуг, пов'язаних з відновленням, становленням і розвитком незалежної України, і є відновленням історичної справедливості", — йдеться у зверненні.

Львівські депутати просять Зеленського і парламент внести зміни до законів, щоб дозволити присвоєння звання Героя України особам без громадянства, а також повернути Бандері цю нагороду.

Нагадаємо, що Степана Бандеру всі знають, як одного з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття. Але мало хто знає яким він був у своєму повсякденному житті і які мав звички.

Як повідомляв портал "Знай.uа" , Ярослава Бандера-кохана дружина провідника ОУН Степана Бандери. На її долю, як і на її чоловіка випало чимало перешкод і незгод.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також, "Знай.uа" писав, що мер Франківська Марцінків " наколядував на Бандеру"