Нещодавно молодому українцю з Рівненщини Андрію Дацюку зробили складну операцію з пересадки легень. Він став одним з перших українців, кому зробити подібну операцію. Наразі хлопцю знову потрібна допомога.
Рік тому 23-річному хлопцю і його мамі після чергового обстеження стало відомо, що Андрію критично необхідна пересадка легень. Він має складну генетичну хворобу, і зміни, які відбулися в легенях потребували втручання лікарів, повідомляє портал ЧаРівне.

Андрій Дацюк, Фото ЧаРівне
Андрій Дацюк, Фото ЧаРівне

У січні 2020 Андрій разом з рідними відправився у лікарню Мінська, де роблять трансплантації легень, щоб стати у чергу на операцію. Вже у травні 2020-го, коли у всьому світі був жорсткий карантин Андрій поїхав чекати донора до Мінська.
Хлопець так і не знає, хто став донором легень дня нього. Лікарі лише повідомили, що тому чоловікові були 40 років і його легені у хорошому стані. З новими легенями через два тижні після пересадки він нарешті поїхав додому.
Тепер, щоб легені прижилися хлопцю потрібна допомога. Йому потрібно три місяці ізоляції, аби нічого не підхопити, антибіотики та протигрибкові препарати для дихання. Потрібно також регулярно проходити платні обстеження легенів.
Аби зібрати кошти, Андрія Дацюка взяла під опіку благодійна організація «Відкриті долоні». Родина Андрія за останній рік мала багато витрат тому зараз їм потрібна підтримка. Кожен, хто хоче допомогти Андрієві Дацюку, може зробити пожертву тут – на платформі dobro.ua.