У Львові лікарі дитячої обласної лікарні врятували 11-річного пацієнта, у якого в мозку виявилося 5 мл гною.

Детальніше про це розповідає прес-служба Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ в Facebook.

11-річний Віталік вже близько 3 років боровся з хронічним середнім отитом. Іноді у нього відбувалося загострення, коли в вушній раковині накопичувався гній. Лікарі його витягали, проте проблема залишалася.

Цього року стан Віталіка погіршився настільки, що гній виявився не тільки в вусі, але і в порожнині головного мозку. Допомогти йому могла тільки термінова операція.

Відомо, що хлопчик проживає в сусідній області, де деякий час лежав в реанімації з менінгітом (запалення мозку) і абсцесом (скупчення гною) в порожнині черепа. Медикам вдалося зняти запальний процес, проте абсцес залишився. В області подібні операція не проводять, а в Києві Віталіка не змогли прийняти через карантин. Тому його направили у Львівський ОХМАТДИТ, куди він прибув вже в критичному стані.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Операція / фото: Facebook
Операція / фото: Facebook

"На МРТ наші лікарі побачили купу гною, кістка вуха прогнила, гній потрапив в мозок і спровокував менінгіт і абсцес. Вчора хлопця терміново прооперували. Через завушний розріз хірурги дісталися до скроневої кістки, розбурили її і видалили величезну холестеатому (пухлиноподібне утворення). Прогнилу кістку очистили від пошкоджених тканин, видалили освіти і гній", - йдеться в повідомленні.

На даний момент життю Віталіка нічого не загрожує, хлопчик відчуває себе добре і йде на поправку.

Пост в Facebook / скріншот
Пост в Facebook / скріншот

Нагадаємо, що у Львові підліток допоміг врятувати 69-річну жінку.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Львові чоловікові пересадили серце жінки.

Також Знай.иа писав, що хірурги зі Львова пришили 39-річному жителю відрізану кисть руки.