Львівські священики хочуть зібрати підписи для того, щоб заборонити торгівлю на ринках та супермаркетах по неділях. Про це розповідає місцеве видання "Львівська пошта".

Відомо, що у Львові проживає безліч віруючих людей, які згодні з думкою священиків про сьомий день тижня, який прийнято вважати "Божим днем". Такі люди відмовляються працювати по неділях, а також не відвідують ринки та супермаркети.

Однак, у багатьох містах України, в тому числі і у Львові, власники бізнесів не збираються відмовлятися від торгівлі по неділях, оскільки вважають його одним з найбільш прибуткових днів тижня. Священики впевнені, що такі принципи бізнесменів можу зруйнує духовність, оскільки змушують людей виходити на роботу в "день Божий". Тому священнослужителі всіляко закликають людей відмовитися від походів по ринках і роботи по неділях.

Краківський ринок / фото: Олександр Шутюк

В якості аргументу віруючі люди приводять європейські країни, в яких торгувати по неділях – порушення закону. Тому в Європі люди встигають зробити все закупівлі серед тижня і зі спокійною душею святкувати "день Божий". У Львові також є один заклад, який дотримується європейських правил – Краківський ринок. Його власник ще багато років тому заявив, що по неділях ринок буде закритий з релігійних мотивів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Щоб боротися з цією проблемою львівські священики закликають городян зібрати необхідну кількість підписів і заборонити торгівлю в сьомий день тижня на законодавчому рівні. З іншого боку, є й інша проблема – багато українці почнуть бунтувати проти такого рішення, оскільки не допустять втрати прибутку.

Нагадаємо, що в аеропорту Львова встановили термінали ПЛР-тестування на COVID-19.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Львові головний залізничний вокзал отримав нову підсвітку.

Також Знай.иа писав, що у львівській мерії відповіли на питання, як і чим місцеві жителі можуть потрапити вчасно на роботу.