У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького черниця УГКЦ читає студентам-медикам курс лекцій із предмета «Біоетика», на якому розповідає про шкоду контрацепції, гріховність дошлюбних статевих стосунків та неприпустимість абортів, навіть після зґвалтування та інцесту.

Про це написала журналістка Анна Чабарай, яка опублікувала тести з цього курсу на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

“Не зовсім розумію, чому студенти-медики мають вивчати постулати Біблії про трансцендентний шлях, який веде за межі теперішнього земного життя. І чому коренем постабортного синдрому є “порушення Божих заповідей” — жінок інших релігій чи атеїсток постабортний синдром не вражає? Щоб вилікуватися, треба каятись — отакий лайфхак, на безсовісних циніків не діє”, — написала Чабарай.

Зазначається, що курс лекцій черниця УГКЦ Галина Терешкевич (сестра Діогена) читає студентам ось уже 20 років. Вона є доценткою кафедри філософії та економіки Львівського медуніверситету та магістром релігійних наук, кандидаткою наук із державного управління. А курс заснований на її підручнику, який рекомендований Міністерством охорони здоров’я.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наприклад, у підручнику висвітлюються такі теми, як алкоголізм, СНІД, одностатеві стосунки, трансплантація органів, аборти та контрацепція.

"Дошлюбні та позашлюбні статеві стосунки – це страх завагітніти і захворіти на хвороби, які передаються статевим шляхом. Але ж є контрацепція, скажете ви. То про неї далі.Контрацепція – це спосіб зняти з себе відповідальність за свою сексуальну поведінку і долю дітей. Ваших, ненароджених. Долю міфічних трансцендентних дітей. Яких не буде, бо контрацепція, скажете ви. Ага, якраз.Вживання засобів контрацепції морально неприпустиме, чують на лекції студенти-медики",- продовжує обурюватися журналістка.

Наприкинці курсу студенти мають написати тести, де правильними варіантами відповідей є саме думки черниці стосовно тих або інших питань.

Хоча тест сам по собі є суперечливим, зауважує Чабарай. «В одному варіанті тесту негативні сторони використання презервативів відсутні, а в другому відповідь на те саме запитання — «у 15 % випадків презерватив розривається і взагалі пропускає ВІЛ, призводить до викиднів і неплідності», — процитувала вона фрагмент із підручника.

У мої руки потрапило трохи медичної освіти для першокурсників Львівського національного медичного університету. Є в них...

Geplaatst door Ann Chabarai op Woensdag 6 mei 2020

Трохи скріншотів, які виставила у соціальній мережі Анна Чабарай:

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Львові медик вляпалася у скандал із тестами на вірус - "для родичів – окрема черга"

Як повідомляє портал «Знай.uа» В Україні не вистачає медичних кадрів, на боротьбу з пандемією залучають студентів

Також «Знай.uа» писав, що Львівські медики повстали проти копійчаних зарплат в розпал пандемії - "ходимо під Богом"