До Львова незабаром приїде представник Ватикану Кардинал Конрад Краєвський.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Так, стало відомо, що у вихідні, 17–18 липня, у Львові перебуватиме представник Ватикану, Папський елемозинарій (розподілювач милостині) Кардинал Конрад Краєвський. Відомо, що представник Ватикану відвідає Львів на запрошення Митрополита і Архієпископа Львівського РКЦ Мечислава Мокшицького.

Однією з головних подій візиту стане освячення території будівництва Дому для самотніх та бездомних жінок у Львові та освячення храму св. Йоана Павла ІІ (Львів-Сокільники).

Так, об 11:00 год., на перехресті вулиць Хлібної–Пимоненка Кардинал освятить територію під будівництво Дому для бездомних та самотніх жінок.

Фото: ЛМР


Об 11:50 год., Кардинал Конрад Краєвський обідатиме з бездомними у ʺКарітасіʺ Львова (вул. Винниченка, 32). Опісля відбудеться підхід до преси Кардинала з нагоди його візиту до Львова. Зустріч журналістів — біля входу в Курію Львівської Архідієцезії РКЦ (вул. Винниченка, 32).

У цьому році минає 100 років від Дня народження святого Папи Івана Павла ІІ. Тому символічно, що саме у 2020 році Кардинал Конрад Краєвський освятить храм св. Йоана Павла ІІ та сімейний центр (Львів-Сокільники). Початок освячення о 15:30 год.

Митрополит і Архієпископ Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький переконаний, що візит Кардинала Конрада Краєвського — особливий жест Папи Франциска.

ʺКардинал Конрад Краєвський, як Папський елемозинарій, приїде сюди до нас, щоб показати також близькість Отця Франциска з нашим народом, нашою Церквою в Україні. Це є великий жест Папи Франциска, а також велика любов Кардинала Конрада Краєвського, який довгі роки був близьким співпрацівником Папи Івана Павла ІІʺ, — зазначив він.

Нагадаємо, що Православна церква України повинна була провести традиційний Хресний хід. Проте в 2020 році захід не відбудеться. Синод ПЦУ прийняв рішення скасувати Хресний хід через пандемію COVID-19.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Закарпатті злодій-безбожник пограбував церкву. Правоохоронці встановили, що, крім іншого, пропали ні багато ні мало 200 доларів, 2270 гривень, а також церковна чаша і хрест

Також,"Знай.uа" писав, що 14-го липня відійшов на той світ єпископ Мукачівської Греко-Католицької єпархії - владика Мілан Шашік.