У місті Стрия Львівської області від коронавирусной інфекції загинула 20-річна дівчина. Батьки звинувачують у її смерті недбалих лікарів. Про подробиці трагедії розповідає місцеве видання "Варта 1 Львів".

Повідомляється, що 20-річна Соломія у вівторок, 14 липня, померла в лікарні. Близько тижня дівчина перебувала на лікуванні вдома, а в лікарню її погодилися забрати лише тоді, коли її стан був важким.

"Ми не знаємо зверталася вона до лікарів тоді, лікувалася, це треба питати у її рідних", – сказав головний лікар лікарні Йосип Бегей.

Соломія / фото з Facebook

Однак батьки загиблої дівчини розповіли, що більше тижня робили все, щоб врятувати дочку. Вони повідомили, що все почалося в суботу, 4 липня, коли Соломія почала скаржитися на головний біль і тяжкість у грудях. Вони виміряли їй температуру – 37,4. Тоді батьки звернулися до сімейного лікаря, яка призначила ліки і попросила не переживати.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Через деякий час мати відвела доньку до сімейного лікаря, яка сказала, що ніяких противірусних препаратів приймати не треба, а температури немає.

"Дочка весь час лягала спати, у неї з'явився присмак крові в роті і сильно боліла голова. У середу ми знову звернулися до сімейного лікаря. Там зробили КТ легенів, що у доньки двостороння пневмонія. Дзвонимо Іванні Миколаївні, вона просить посидіти в міській лікарні, там дочка повинен оглянути інфекціоніст. Ми три години прочекали його, але він так і не прийшов. Соломії погано, вона проситься додому, і ми повернулися", – розповідає мама.

Соломія / фото з Instagram

Медики продовжували запевняти батьків, що з Соломією все в порядку і причин для госпіталізації немає, а таку пневмонію можна лікувати вдома. Батьки заявили, що всі лікарі проігнорували скарги на постійні головні і серцеві болі. Один із лікарів повідомив, що дівчина просто неврастенік і їй необхідно пити заспокійливе.

"Ми не знаємо зверталася вона до лікарів тоді, лікувалася, це треба питати у її рідних", – сказав головний лікар лікарні Йосип Бегей.

У п'ятницю родині вдалося отримати направлення в міську лікарню Стрия і госпіталізувати Соломію. Але через три години дівчина в сльозах звернулася до батьків повідомивши, що їй погано, але про неї ніхто не дбає.

Батько дівчини розповів, що лікаря необхідно було тягнути за халат в палату, щоб він оглянув дівчину, однак навіть тоді вони нічого крім заспокійливого їй не прописували. У суботу вранці дівчина поскаржилася на провали в пам'яті і втратила свідомість. Лікарі почали підозрювати, що у Соломії може бути вірусний менінгоенцефаліт. Її відвезли в реанімацію.

Соломія / фото з соцмереж

"Вранці нам сказали, що Соломія впала в кому. Потім сказали, що бригада зі Львова їде, а поки треба зробити КТ головного мозку. Півдня шукали мобільний апарат ШВЛ, щоб перевезти дочку в сусідню кімнату. Зі Львова приїхав інфекціоніст і реаніматолог. Вони навіть не оглядали Соломію, подивилися КТ, сказали що пошкоджень мозку немає, але вона у важкому стані і її не можна транспортувати. Для них було головне, що вони призначили лікування за протоколом. Вони постійно повторювали про цей протокол ... А в 6 ранку у вівторок 14 липня нам подзвонили і сказали, що померла Соломія", – плаче батько.

Батьки впевнені, їх дочка згубило байдужість і непрофесіоналізм лікарів. А медики запевняють, що Соломія була нетранспортабельна.

Нагадаємо, що в аеропорту Львова встановили термінали ПЛР-тестування на COVID-19.

Як повідомляв портал Знай.иа у лісі недалеко від села Гійче, під час розчищення лісосіки після урагану, загинув 26-річний місцевий житель.

Також Знай.иа писав, що на Львівщині знайшли тіло жінки з кошиком.