У Львові уже скоро можуть "перенести" Приміський вокзал в зовсім інше місце.

Про це повідомляє інформаційний портал "Діло".

У Львові вже розробили концепцію впорядкування території між площею Двірцевою та вулицею Городоцькою. Розробники проєкту тут бачать бізнес-центр або навіть квартали з готелями. Розробники вже незабаром почнуть розробляти необхідну документацію для детального планування та документи на землю.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева територія, яка біля Приміського вокзалу, потребує більш сучасного урбаністичного підходу й оновлення. Але одночасно треба зберегти максимально історичну цілісність ландшафту.

Фото з відкритих джерел


"Зараз маємо проєкт реконструкції вул. Чернівецької, з пішохідною алеєю в центрі, зі смугами для громадського транспорту, оновленим дорожнім покриттям, місцями для паркування, висадкою дерев. Наразі чекаємо на дозвіл від ДАБІ. Упродовж останніх місяців місто напрацювало концепцію розвитку цієї території. В її основі лежить принцип того, що Приміський вокзал перенесуть ближче до Головного вокзалу, тоді стане зручнішим сполучення між регіональними перевезеннями і пішохідні зв’язки з автобусною станцією", - зазначив архітектор.

Тут хочуть збудувати багато громадських просторів, підземних паркінгів, щоб людина могла заїхати сюди з перехрестя вулиці Кульпарківської – Городоцької, навіть не їдучи по вулиці Чернівецькій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Львів застряг на карантині, пом'якшення не сталося – коли місто повернеться до звичайного життя

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.uа» Садовий дозволить львів'янам підкачати прес, але дітям доведеться сидіти вдома - що зміниться в місті з ослабленням карантину

Також «Знай.uа» писав, що Садовий залишив львів'ян під замком, - рано раділи, карантин не закінчився