Завідувачка садочку "Дивосвіт" Наталія Заранська завітала до "Народного толк-шоу", який транслює телеканал НТА, та розповіла правду про свавілля у дитячих садках Львова.

Мова йде про грубі порушення прав дітей з боку керівництва дошкільних закладів, яке занадто "ущільнює" групи. Згідно законодавства, кожна дитина має право на певну площу в ігровій кімнаті, ліжко та шафку для речей. Діти, які відвідують переповнені групи, не можуть отримати нормальну дошкільну освіту, а вихователі, які працюють з дітьми, фізично не можуть приділити достатню кількість уваги, яку потребує кожен малюк.

"Чиновники управління освіти Львівської міської ради не виконують закони як такі. Оце ущільнення (поєднання спальні, ігрової кімнати та кухні в садочках, – ред.) – це взагалі абсурд. Є норми площі, які мають припадати на одну дитину. Дитина повинна мати ігрову кімнату з відповідним метражем, спальне місце, шафку. І це має бути до 20 дітей у групі. Вихователів має бути двоє на таку групу – працюють позмінно, а також помічник вихователя.",- інформує Наталія Заранська.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також вона розповіла, що тепер це питання пущене на самоплив, але раніше контроль роботи дитячих садочків вела прокуратура. Наразі групи в дитсадочках Львова налічують близько 30 дітей, але говорять, що у Сихівському районі є групи і по 40, і по 50 дітей. Як можна нормально працювати та навчатися в таких умовах?

😠 "ЦЕ - ПОРУШЕННЯ ПРАВ ДІТЕЙ!" - завідувач садочка - про ущільнення груп у дошкільних закладах

😠 "ЦЕ - ПОРУШЕННЯ ПРАВ ДІТЕЙ!" - завідувач садочка "Дивосвіт" Наталя Заранська про ущільнення груп у дошкільних закладах. А ВИ ЗІШТОВХУВАЛИСЯ ІЗ ТАКИМ⁉ Чекаємо на ваші історії у коментарях 🔴 Народне Толк-Шоу! - дивіться повний випуск тут 👇 https://www.youtube.com/watch?v=2EO4B_PqDNg #Народне_толк_шоу

Geplaatst door Народне Толк-Шоу op Dinsdag 15 oktober 2019

"Нам завжди закидають, що ми щось незаконне робимо, бо не беремо більше, ніж 20 дітей у групу. І це вважають, що у нас “занадто комфортні умови для дітей”. Але закон чітко каже: у групі може бути до 20 дітей",- наголосила завідувачка.

Нагадаємо, що мер Львова передає приміщення дитячих садків у приватну власність

Як повідомляв портал Знай.ua, у мерії Львова чекають найкращих ідей культурних заходів на 2020 рік

Також Знай.ua писав про те, що злодій з Нововолинська обікрав дитячий садок №6 "Журавлик", потрапивши до кімнат через вікно на першому поверсі.