Днями у місті Лева стартував Конгрес культури "Перехід 1989". Метою конгресу є аналіз культурного досвіду за останні 30 років. Про це розповіли у прес-службі Львівської міської ради.

Під час зустрічі очільник міста Андрій Садовий запропонував оголосити 2020 рік роком культури. Він звернувся з проханням віднайти найкращі ідеї організації культурних заходів, які потім втіляться у життя. Звернення було адресоване заступниці міністра культури Ірині Подоляк, письменниці Оксані Забужко, журналісту та телеведучому Юрію Макарову та іншим присутнім на урочистому відкритті конгресу.

Андрій Садовий також наголосив, що на реалізацію найцікавіших думок з бюджету буде виділено 116 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Я б дуже просив до середини листопада, до формування бюджету, щоб ви змогли згенерувати ідеї. Ми виберемо найкращі, і в рамках 2020 року вони будуть реалізовані. Щоб наше бажання як столиці культури ми почали наповнювати змістом",- повідомив очільник Львова.

116 мільйонів на культуру у Львові

2020 - рік культури у Львові Маємо 116 мільйонів і хочемо витратити їх додатково на культуру. Але витратити розумно! Чекаємо на геніальні ідеї:) Деталі на відео

Geplaatst door Андрій Садовий op Vrijdag 11 oktober 2019

Також Андрій Садовий висловив припущення, що до року культури у Львові можуть долучитися благодійники або міністерство. Головне, щоб ідеї були того варті.

Нагадаємо, що на Одещині сьогодні 12 жовтня відбувається свято вина та смакоти

Як повідомляв портал Знай.ua, у львівських дитячих садочках та школах вимкнули опалення, винні термометри

Також Знай.ua писав про те, що підрядник замінює туристичні вказівники на Львівщині за власний рахунок