Після відставки керівника управління архітектури та урбаністики Юліана Чаплінського посада головного архітектора Львова стала вакантною. Депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський на своїй сторінці у Фейсбук звернувся до міської ради з проханням оголосити відкритий конкурс на таку важливу для міста посаду.

Депутат вважає, що головним архітектором має стати свідомий львів'янин, професіонал, який не буди гнатися за хаотичним забудовуванням міста, авраховуватиме стилістичність та історичну цінність львівських споруд.

Ігор Телешівський також наголосив, що в останні роки при будівництві новобудов не враховувалася необхідність новостворених районах у комфортній освітній, медичній та інженерній інфраструктурі.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Тепер місто повинно оголосити відкритий конкурс на посаду керівника управління архітектури. Головний архітектор міста – дуже відповідальна посада і на це місце повинен прийти професіонал, який займатиметься стратегічним плануванням розвитку нашого міста. Новий головний архітектор повинен найперше думати над збереженням існуючого історичного середовища, а не шукати клаптик землі для побудови чергового багатоповерхового монстра. Запрошую своїх колег-депутатів підтримати такий крок, а мерію залучити до конкурсної комісії громадськість, депутатів та експертів",- прокоментував Телешівський.

Нагадаємо, що злодій, який викрадав лічильники з новобудов, чекає на вирок суду

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові оголосили тендер на будівництво нового тунелю між двома районами міста

Також Знай.ua писав про те, що у Львові ввели нові стандарти на планування ліфтів у новобудовах