Львів'яни зможуть невдовзі побачити новий та сучасний офісний центр на Площі Ринок. Про це наразі клопочеться активна львівська урбаністична спільнота та активісти міста.

Львовознавець, волонтер та громадський активіст Іван Радковець на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє про нову петицію щодо будівництва сучасного інноваційного офісного центру “Ринок-Квартал 95” на місці існуючої старої забудови площі Ринок, 1 у Львові.

За словами Івана Радковця, Львів є неповторним за своїм архітектурним складом і поєднує у собі вісім стилістичних прикладів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Площа Ринок поки що є виключенням, тому що тут відсутні старі споруди. " Існуюча забудова виглядає закинутою та депресивною. Цей район давно потребує оновлення. Будівництво сучасного інноваційного офісного центру на місці старого, перебудованого в радянські часи, будинку пл. Ринок, 1 оживить та осучаснить район. Його спорудження дасть можливість розміститися бізнесу в просторій, світлій та комфортній будівлі з підземним паркінгом, що створить простір для нових робочих місць та забезпечить зручне паркування автомобілів. Параметри висоти новобудови залишаться практично в тих самих межах, що не призведе до незручностей та особливих змін у просторовому сприйнятті місцевості. Новий офісний центр гармонійно увійде в існуючу архітектурну композицію і стане окрасою вищевказаного перехрестя."

"Так-звана «Ратуша» на пл. Ринок, 1 була практично повністю перебудована під час її реконструкції в 90-х роках минулого століття". "Це – звичайна пост-радянська споруда, яка не є і не може бути пам’яткою архітектури та не має права бути внесеною до жодних реєстрів будівель, що мають культурну або історичну цінність, так як не відповідає критеріям пам’ятки."

Також волонтер просить містян підтримати дану петицію щодо будівництва сучасного інноваційного офісного центру “Ринок-Квартал 95” на місці старої будівлі на пл. Ринок, 1 та бути прогресивними у своїх поглядах.

Нагадаємо, Любов Лучечко, 69-річна жителька Львова, стала власницею архітектурної пам’ятки.

Як повідомляв Знай. ua, ще один бізнес-проект в Україні обзавівся власним маскотом

Також Знай. ua писав про 5 речей, які необхіднозробити у серці Галичини