Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

На Львівщині за вікном вже відчувається осінь. Безупинні дощі і розгул стихії не дають теплу набрати літніх обертів.

Сьогодні, 15 серпня після нічного дощика температура повітря не підвищиться вище позначки у 13 градусів тепла.

Але зранку до Львівщини усміхнеться сонечко і температура вдень сягне 18 20 градусів за Цельсієм. Після обід небо знову захмариться, але тепло не спаде.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Вітер сьогодні дутиме переважно північний та північно-східний , швидкість - 3 метри за секунду. Можливі різкі пориви 8 метрів за секунду.

Церква цього дня згадує першомученика Стефана. Цей святий – перший християнський мученик, що походив з єврейської діаспори. За проповідь християнства його згідно з рішенням суду Синедріону забили до смерті камінням. Сталося це приблизно в 33 – 36 роках. У християнській церкві першомученик Стефан вшановується як святий, архідиякон і апостол від сімдесяти. Святого зображають на іконах з каменем на голові, іноді на плечах, і з пальмовою гілкою в руці, що символізує перемогу над смертю. До першомученика Стефана звертаються з молитвою під час гонінь, переслідувань, а також просячи про навернення рідних і близьких до Бога.

Народні прикмети на 15 серпня

Якою буде погода на Степана – таким стане й увесь вересень.

Жаби заквакали – буде дощ.

Жаби різко замовкли – чекай сильного вітру.

Нагадаємо, що через страшні грози та вітер, що прокотилися цієї ночі Львівщиною, постраждали майже всі міста області.

Як повідомляв портал Знай.ua, Львівський обласний центр з гідрометеорології України попереджає усіх львів'ян про обережність у зв'язку з несприятливими погодними умовами.

Також Знай.ua писав про те, що на Львівщині очікуються сильні грози