12 липня, на Львівщині, під керівництвом департаменту з питань культури, національностей та релігій громадськість буде відзначати російський день фотографа.

Про це повідомляє портал "Четверта студія"

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами львовознавця Романа Метельського, більшість країн світу святкує День фотографії 19 серпня, а у Львові дата відзначення свята збігається із російською.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"У цьому випадку є певна історична довідка. І я думаю, що у нас настільки вкорінились російські свята та російські дати, що нам самим насправді важко зрозуміти, російське це свято, чи ні. Тому, як на мене, краще відійти від випадкових збігів. Якщо це випадковий збіг, що російський день фотографа накладається на свято, яке святкувалось в Україні у певний час, то краще піти до світових традицій і почати святкувати всесвітній День фотографії 19 серпня. Бо зараз весь світ святкуватиме 180-ліття світової фотографії. Близько 100 років тому був дуже хороший слоган: "Геть від Москви",- я думаю, що він дуже актуальний і зараз, бо нам потрібно "геть" викорінити зі своєї культури – святкування російських традицій, російських свят і російських дат", – додав львовознавець Роман Метельський.

Нагадаємо, що уже зовсім скоро українці святкуватимуть один з найважливіших православних свят – Трійця 2019.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", у неділю, 9 червня, відзначався Міжнародний день друзів.

Також портал "Знай.ua" писав, що День конституції України 2019 відзначали 28 червня.