Багатьох українців цікавить, що буде зі стажем, який вони набули, працюючи в інших країнах і чи можуть вони зараз розраховувати в Україні на якісь виплати.

На це питання відповіли фахівці у цій сфері, відповідь опублікував "Пенсійний кур'єр" на своїй фейсбук-сторінці.

"Я відпрацював в Чеській Республіці майже 8 років – чи можу я розраховувати на якусь бодай соціальну пенсію?", - цікавиться українець.

Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube
Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube

Фахівці ПФУ пояснили, що набутий стаж підсумовується, проте необхідне виконання наступної умови - після досягнення 65-річного, щоб вийти на пенсію необхідно мати не менше, ніж 15 років сумарного стажу.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Відповідь: Стаж, набутий на території обох держав, України та Чехії, підсумовується при визначенні права на пенсію. На пенсію за віком після досягнення 65-річного віку можна розраховувати при наявності не менше, ніж 15 років сумарного стажу.", - йдеться у повідомленні "Пенсійного кур'єра". Пенсійний курєр

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз