З Львівської області прийшли доволі тривожні новини. З'явилася інформація, що в Самбірському районі Львівської області 17 осіб було госпіталізовано до районної лікарні з ознаками гострого харчового отруєння.

До лікарні потрапили шість жителів Кривого Рогу у віці 13-15 років з попереднім діагнозом "харчова токсикоінфекція".

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Департаменту цивільного захисту Львівської ОДА.

Швидка допомога, фото: скріншот з відео
Швидка допомога, фото: скріншот з відео

Так, 17 серпня, близько 22:30 в Самбірську центральну районну лікарню потрапили шість жителів Кривого Рогу у віці 13-15 років. Діти в цей день харчувалися в спортивно-оздоровчому комплексі "Layar Palace", який розташований в місті Хирів Самбірського району.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Стан пацієнтів був середньої тяжкості. Діти скаржилися на підвищення температури тіла, блювоту, пронос. Станом на 6 ранку 18 серпня кількість пацієнтів, що надійшли з отруєнням в Самбірську ЦРЛ, зросла до 17 осіб.

Як уточнила головна санітарний лікар Львівщини Наталія Іванченко, до лікарні з отруєнням потрапили 17 дітей віком від 9 до 15 років. Хворі зазвичай є спортсменами різних секцій.

Також варто нагадати нашим читачам, що влітку ризик харчового отруєння багаторазово зростає: тепле повітря, вологість і немиті руки створюють відмінне середовище для розмноження хвороботворних бактерій.

Швидка допомога, скріншот: YouTube
Швидка допомога, скріншот: YouTube

Правила першої допомоги при отруєнні:

- Очищення шлунка: для цього потрібно випити два-три літри чистої кип'яченої води (краще теплої) і викликати штучну блювоту. Протипоказано вагітним, дітям і людям з підвищеним артеріальним тиском.

- Прийняти засіб для абсорбції токсину в шлунку-найкраще який-небудь гелевий сорбент.

- Пити побільше води.

- Дієта без жирів, смаженої і гострої їжі.

Раніше повідомляли, Як правильно вибрати кавун і скільки його можна зберігати в холодильнику: топ правил, які врятують вас від отруєння.

Як повідомляв Знай.uа, масове отруєння дітей: до лікарень госпіталізували сімох неповнолітніх.

Знай.uа писав, українцям впарили грибковий "нектар" замість соку: "Колір чаю і мерзота всередині".