Шестирічний Олексійко заблукав у горах і переполошив усю Україну. На його пошуки вирушили волонтери, рятувальники і родичі, однак знайти малюка вдалося лише через 30 годин. Як йому вдалося вижити у Карпатах без підготовки? Про це розповіли у «ВВС Україна».

Хлопчик вирушив у гори вперше – із бабусею, старшим братом, тіткою та дядьком. У планах було піднятися на Говерлу, проте дитина, яка весь час бігала вперед, до брата, і поверталася назад до бабусі, зникла посеред сходження. Те, що онука не видно, бабуся помітила лише на вершині.

Припустили, що малюк міг розминутися із бабусею, заблукавши в натовпі туристів. Родичі спробували розшукати його своїми силами, проте все було марно. Тоді викликали рятувальників і повідомили про зникнення батькам дитини.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Пошуки тривали довгих 30 годин. Знайти хлопчика вдалося волонтерам з Коломиї - Миколі Дерієнку та Любомиру Білейчуку. Вони вирушили шляхом до гори Кукул і виявили малюка у малолюдній місцевості за два кілометри від Говерли.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Знайшовши дитину, вони повідомили про це рятувальникам і батькам. Втомленого, голодного, але неушкодженого хлопчика повернули родичам.

Як він вижив?

За словами хлопчика, він запам’ятав слова бабусі про позначки на деревах, які показують маршрут. І все-одно збився з дороги.

Він знав, що загубився, і шукав людей, які б йому допомогли, проте зайшов у не надто людні місця.

Свою пригоду Олексій сприйняв як справжній похід – ішов вдень, поки було світло, а вночі лягав на землю і спав. За 30 годин він нічого не їв і не пив. Знав, що в горах живуть ящірки і змії, тому озброївся паличкою і ворушив траву поперед себе.

При цьому Олексійко каже, що жодного разу не заплакав – знав, що його шукатимуть і обов’язково знайдуть.

Нагадаємо, при підйомі на Говерлу туристи втратили 6-річного хлопчика: пошуки йдуть другий день, задіяні всі

Як повідомляв "Знай.ua", турист заблукав на Говерлі, знайшли глухою вночі: "Йшов синім..."

Знай.ua писав, посадили на повідок біля шезлонгів: на пляжі Одеси побачили маленького леопарда