У Карпатах є дивовижний водоспад Шипіт, який є перлиною регіону. З цим водоспадом пов'язана і трагічна історія кохання між дівчиною з багатої сім'ї і бідняком.

Про це розповіли в акаунті Ukrainian People Magazine в соцмережі Фейсбук.

Водоспад Шипіт відносять до одного з семи чудес української природи.

"Із земних глибин на схилі гори Великий Верх (висота 1598 м) виривається вниз невеликий струмок Плошанка. Його води наповнені свіжістю і прохолодою. Спадаючи кількома неповторними каскадами з чотирнадцятиметрової висоти кришталева прозора вода цього струмочка розбивається об каміння, утворюючи мільярди яскравих крапель, які грають на сонці дивовижними фарбами в променях і породжують мелодійний Шепіт водоспаду Шипіт",- розповіли в Ukrainian People Magazine.

Щорічно подивитися на дивовижний водоспад приходять десятки тисяч туристів. Спекотного літа водоспад являє собою маленький струмок, а взимку він частково замерзає, утворюючи оригінальні крижані фігури.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Але найбільше притягує він туристів навесні, коли тануть сніги і восени в період рясних дощів. Саме в цей час величний велетень гримить на всі околиці.

Є біля водоспаду Шипіт давня легеда про кохання.

Давним давно в селі Пилипець жили дві родини. У багатій сім'я росла красуня донька, справжня гордість батьків. Дівчина приваблювала багатьох хлопців, але серцю не накажеш і вона полюбила молодого сусіда з бідної сім'ї.

Закохані приховували свої стосунки від цікавих очей. На побачення вони бігали на гору Великий Верх. У безлюдному місці лише Карпати були свідками їхніх побачень.

Але одного разу про їхнє кохання стали говорити по всьому селу, чутки дійшли і до матері Марічки. Одного разу жінка вистежила, куди пішла дочка і стала свідком побачення закоханих.

Зі злістю в серці вона почала всіляко лаяти молоду пару. Але в один момент небо страшно загриміло, грянув грім, блиснула блискавка і почалася сильна злива. Стрімкі величезні потоки води моментально накрили Івана і Марічку і понесли їх у прірву. Спочатку закохані трималися за руки, але раптом водоспад силою роз'єднав їх і відкинув в протилежні сторони.

Мати дівчини, яка стала свідком страшної трагедії, відтоді щодня приходила до водоспаду і гірко плакала. Поки одного разу в ніч на Івана Купала їй не почувся голос дочки, яка шепотіла слова любові до Івана. Приголомшена мати в розпачі крикнула: "Чуєте люди шепіт? Це вони між собою шепочуться". З тих пір водоспад прозвали "Шипіт", а його історія стала легендою.

Нагадаємо, раніше Олекса Довбуш тут провів останні дні: прикарпатець відродив легендарне місце з історії України

Як повідомляє портал «Знай.иа» Гуцульщину прославила легендарна Чукутиха, її нащадки не відстають: "гени бабки не пропали"

Також «Знай.иа " писав, що Кургани, скарби і довгі голови: що українцям дісталося у спадок від легендарних скіфів