Прикарпатець відреставрував хату, в якій вбили Довбуша, а всередині хати зробив музей.

Про це повідомили на ютуб-каналі “Captain Dzembronia”.
Так, стало відомо, що Михайло Дідишин з Космача все життя присвятив збору легенд про легендарного Олексу Довбуша. Згодом він навіть відреставрував хату, в якій вбили Олексу, а всередині хати зробив музей.

Михайло Дідишин, скріншот із відео
Михайло Дідишин, скріншот із відео

Зараз пан Михайло є носієм унікальних знань про Довбуша і може відкрити не одну таємницю, яка пов'язана з особистістю Олекси Довбуша.

"В цій хаті прожила жіночка 106 років. У цій хаті народила три дівчинки й ті вийшли заміж і ні одна дітей не мала. То прокляття впало на її рід, бо з її роду був вбивця Довбуша. Ну а я цю хатку переніс сюди, у приймака того купив, що дотримував їх", - розповів Михайло Дідишин.

Михайло Дідишин зізнається, коли реставрував будинок у якому вбили Довбуша багато хто не розумів для чого він це робить і навіть були такі, хто засуджував його. Чоловік згадує, що коли на відкриття цього паятника приїхав Чорновіл і зійшлося кілька тисяч людей, він зрозумів, що всі старання не були марними.

Нагадаємо, що у сквері імені Кузьми Скрябіна, що поблизу обласної філармонії у Хмельницькому, з'явилася оригінальна локація-мурал на згадку про відомого співака.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, львів'янам показали, як одягалися жінки у 50-их роках XX століття. На фото видно, як жінка одягнена в елегантне пальто зі стильним коміром.

Також Знай.uа писав, львів'ян впустили на галицьке весілля 50 років тому: "Часи важкі, зате почуття справжні"