Львів'янин Остап Лунь дуже полюбляє подорожувати, одного разу чоловік об'їхав навколо Америку. У 2012 році, коли він повернувся з подорожі, то зрозумів що хоче робити далі. Він був впевнений, що потрібно робити щось більше, аніж просто бізнес.

Про це повідомляє сайт 24 каналу у своїй категорії - "Інновації".

Недовго думаючи українець побудував за кілька десятків кілометрів від міста справжнє ранчо - "Скарбова гора". Тут його натхнення від подорожі Америкою поєдналося із дитячою мрією їздити верхи. Це не просто ранчо, де приймають гостей, "Скарбова гора" стала одним із центрів конярства, крім того, саме тут займаються іпотерапією з дітьми. Саме звідси починаються кінні походи Галичиною, які продумує сам Остап.

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

"Тут є якийсь надзвичайний скарб – тут усім добре. Я не зустрічав людей, які б сюди приїжджали й не поверталися з якимось спокоєм і задоволенням. Тому я думаю, що це – скарб. Спокій – це ж найцінніший скарб, – підкреслив засновник ранчо.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Зараз чоловік бере активну участь у житті громади, намагається розвивати свою справу якомога екологічніше, із найменшим втручанням у природу. Так чоловік вже ініціював прибирання сміттєзвалища неподалік та поставив сонячні батареї.

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Кілька років тому Остап Лунь організував на ранчо перший табір з інтеграції дітей з особливими потребами та їхніх батьків у суспільство.

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

За словами Остапа, найчастіше іпотерапія застосовується в роботі з дітьми з діагнозом "дитячий церебральний параліч". Під час заняття маленькі пацієнти налаштовуються на позитивний лад, виявляють більшу самостійність у вчинках і рухах, відчувають меншу тривогу та більшу впевненість у собі.

Нагадаємо, що Садовий взяв у кредит Skoda і поплакався львів'янам перед виборами: "буду виплачувати рік"

Як повідомляв портал "Знай.uа" , Марцінків заїкнувся про новорічний ярмарок у розпал пандемії

Також Знай.ua писав, що у Львівській області фермер змушує корів і коней їсти сніг і грітися біля багаття.