Стало відомо про те, що львівські неонатологи змогли врятувати дівчинку, яка народилася з вагою в 790 грамів. Її життю більше нічого не загрожує.

Таким чином повідомляється, що лікарі неонатального центру Львівської області клінічної лікарні виходили дитини, яка народилася на 26 тижні вагітності з вагою всього 790 грамів. Днями дитину виписали з лікарні, і вона вирушила додому.

Виходили дитину, фото: Львівська лікарня
Виходили дитину, фото: Львівська лікарня

Завідуюча відділення патологія передчасно народжених дітей Ольга Децик розповіла, що малюка рятували протягом трьох з половиною місяців, такі діти потребують особливої уваги.

Коли дівчинку виписували додому, її вага становила вже два з половиною кілограми. Вона здорова, і ніякої небезпеки для неї немає, хоча, деякий час під немовля буде ще перебувати під наглядом лікарів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Фахівці неонатального центру говорять про те, що найважче доглядати за дітьми, які народжуються з критично маленькою вагою, але, тут працюють професіонали, і рятують дітей вже більше двадцяти років.

Тільки за минулий рік було врятовано 50 дітей, які народилися вагою до одного кілограма. Це не може не радувати, що в Україні є такі фахівці.

Нагадаємо, що мати двох дітей бореться з меланомою і благає про допомогу: "метастази в підшлунковій"

Як повідомляв портал "Знай.ua", до шестирічного українця втретє повернувся рак: "Врятуйте Максимку!"

Також, "Знай.ua" писав, 14-річна школярка доглядає за хворою на рак мамою, дитинство вкрадено: "я їй потрібна"