У Львові хірурги успішно прооперували 14-річну дівчину з подвійними жіночими органами.

Про це повідомляє інформаційний портал “ZAXID.NET”.

Львівські хірурги успішно прооперували 14-річну дівчину з Львівської області, у якої виявили вроджену ваду сечостатевої системи. Раніше батьки і дівчина навіть не підозрювали про наявність такої недуги.

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube


Напередодні дівчина почала скаржитися на сильні болі у животі, які не знімалися простими знеболювальними. Результати обстеження показали, що дівчинка народилася з однією ниркою, а з’ясувалося це лише зараз. Після цього вдалося виявити справжню причину болю, їй поставили діагноз - синдром Херліна-Вернера-Вундерліха, іншими словами вроджену ваду сечостатевої системи.

«Це поєднана вада розвитку сечостатевої системи. Вона у жінок може проявлятися по-різному. Але зазвичай, при такій патології є подвоєння матки і може бути відсутня одна нирка. У нашої пацієнтки діагностовано подвоєння матки та піхви, а також відсутність правої нирки. В одній із піхв виявлено поперечну перегородку, яка утруднювала відтік крові в період місячних. Це спричиняло виражений больовий синдром, який був нестерпний», — каже уролог Львівської міської дитячої лікарні, к. м. н, асистент кафедри дитячої хірургії ЛНМУ ім. Данила Галицького Ростислав Наконечний.

Після поставного діагнозу дівчинку успішно прооперували. До складу операційної бригади увійшли фахові гінекологи — завідувачка кафедри акушерства, гінекології та перинатології факультету післядипломної освіти ЛНМУ ім. Данила Галицького, професорка Віра Пирогова і доцентка Наталя Вереснюк, уролог Ростислав Наконечний і анестезіолог Володимир Зеленко.

Під час оперативного втручання хірурги висікли перегородку, яка була причиною виникнення болю, та зробили пластику піхви. Дівчина почувається добре, готується до виписки з лікарні.

Нагадаємо, що в Дніпрі медики врятували дитину, на носі якого застрягла батарейка.

Як повідомляв портал Знай.uа медики рятують дитину, яка не знає любові батьків.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Знай.uа писав, що і медики борються за життя підлітка, який постраждав у ДТП.