Львівські лікарі винайшли новий спосіб лікування від коронавірусної пневмонії-крапельниці зі спиртом.

Детальніше про це розповідає видання "Факт".

Йдеться про пульмонолога Анатолія Невзгоди і його брата торакального хірурга Олександра Невзгоди. З початку пандемії Анатолій зміг врятувати понад 150 пацієнтів, які постраждали від ускладнень коронавірусу, не без допомоги свого нового методу. Він почав ставити хворим спиртові крапельниці, які неодноразово вже довели свою ефективність.

Першим вилікуваним пацієнтом таким способом став 62-річний Львівський підприємець Олег Гузар. Ситуація пацієнта ускладнювалася тим, що у нього було безліч супутніх захворювань: гіпертонія, цукровий діабет, серцева недостатність і ожиріння першого ступеня.

Олег Гузар / фото: Факти
Олег Гузар / фото: Факти

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

При цьому Олег на відріз відмовлявся лягати в лікарню і вирішив організувати стаціонар в домашніх умовах. Займатися його лікуванням погодилася одна з медсестер, яка раніше вже хворіла коронавірусом.

Після першої спиртової крапельниці пацієнт злегка почервонів, проте відчував себе нормально. Після наступної у нього підскочив тиск, тому лікар прийняв рішення ставити крапельниці через день.

Минуло вже півроку після одужання, і Олег розповідає, що почувається чудово. За день він може проїхати понад 600 кілометрів за кермом.

У той же час брати Невзгоди випробували даний метод лікування і на інших пацієнтах. В Україні їм вже вдалося отримати визнання у вигляді патенту. Тепер лікарі збирають необхідні документи, щоб оформити винаходи для визнання зарубіжними фахівцями.

Нагадаємо, що у Львові 18-річний хлопець запатентував унікальний мультифункціональний пристрій для незрячих.

Як повідомляв портал Знай.иа, юний закарпатець перетворює опале листя на папір, і це тільки початок : "на черзі-посуд".

Також Знай.иа писав, що Вундеркінд з Дніпра вразив світ унікальним винаходом - "наступає на п'яти Ілону Маску".