У Львові лікарі видалили величезну пухлину у новорожденногго дитини. Про це розповіли у виданні "Zaxid.net".

Повідомляється, що у Львівській міській дитячій лікарні на вулиці Пилипа Орлика провели операцію з видалення куприкової тератоми — величезної пухлини, яка займала 40% тіла новонародженої дівчинки.

Дівчинка народилася 6 січня 2021 року у Львівському обласному перинатальному центрі і важила 3900 грам з яких більша частина припадала на пухлину. Дитину відразу ж доставили в лікарню по вулиці Пилипа Орлика.

Новонароджену дівчинку оперували 9 січня. Операція тривала 2,5 години. Пухлина дуже сильно розрослася і доходила до поперечного відділення хребта.

Лікарі розповіли, що вся складність операції полягала у відділенні судин, які потрібні дитині для нормального розвитку від тих, які можна видалити. А у новонародженої крихти судини дуже маленькі, тому від хірургів була потрібна точність і витримка.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Після операції лікарі зважили дівчинки і її вага склала 2500 грам, а вага пухлини — 1400 грам (майже 36% від маси тіла).

Зараз дівчинка перебуває в реанімації. Її організм негативно реагує на втрату ваги, проте вона вже може самостійно дихати і п'є грудне молоко.

операція, фото: Facebook Львівська Дитяча лікарня по вулиці Пилипа Орлика

Нагадавши, 17-річна українка бореться з раком крові, вбита горем мати благає про допомогу: "Яночка вмирає"

Як повідомляв портал "Знай.uа", маленька дівчинка може опинитися в інвалідному візку, важлива кожна хвилина - "Ліза хоче танцювати!"

Також, "Знай.uа" писав, маленький львів'янин проковтнув магніти і опинився під скальпелем: "Три дні носив у шлунку"