У Львові у 36-річного місцевого жителя діагностували ботулізм після вживання домашнього паштету.

Детальніше про це розповідає видання "ZAXID.NET", посилаючись на коментар головного державного санітарного лікаря Львівщини Наталії Тимко.

Повідомляється, що в четвер, 21 січня, в інфекційне відділення Мостиської районної лікарні був доставлений 36-річний житель Львова з підозрою на ботулізм. На даний момент він знаходиться в реанімації.

Надійшов він зі скаргами на двоїння в очах, у нього були розширені зіниці і опущені повіки. Медики ввели йому п'ятикомпонентний протиботулічний антитоскін. Зараз медики оцінюють стан пацієнта як середньотяжкий.

Лікарня / скріншот з відео
Лікарня / скріншот з відео

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

На щастя, ніхто крім чоловіка більше не постраждав. Як з'ясувалося, зараження відбулося в слідстві вживання домашнього консервованого паштету. Оскільки він відкрив банку і з'їв його один, інші члени сім'ї заразитися не встигли.

Варто відзначити, що це вже другий випадок зараження ботулізмом в цьому році. До цього, на початку січня, захворів 27-річний житель Львова. Чоловік поскаржився на погане самопочуття внаслідок вживання консерв з магазину. Після лікування потерпілий був виписаний і відправлений додому.

Нагадаємо, що у Львові в одній з квартир міста виявили два трупи. Відомо, що хлопець і дівчина загинули в результаті отруєння чадним газом.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Львівщині найчастіше помирають українці через хвороби систем кровообігу.

Також Знай.иа писав, що львів'янка показала жахи пологового будинку, знайоме кожній жінці.