У Львівському гіпермаркеті проводять перевірку рибних консерв на вміст ботулізму.

Детальніше про це розповідає прес-служба Державного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

Повідомляється, що житель Львова нещодавно був госпіталізований з підозрою на ботулізм. Було встановлено, що погано йому стало після вживання червоної риби і рибних консерв, які були куплені 1 січня в гіпермаркеті "Ашан" по вулиці Чорновола, 16-и.

Держпродспоживслужба почала розслідування за фактом підозри на ботулізм у чоловіка. Фахівці відомства вирушили в зазначений супермаркет і вилучили на експертизу наступні Консерви: рибні шпроти в маслі "Аквамарин" (2 шт.по 230 г.), рибні шпроти в маслі "Ризькі" (4 шт. по 160 гр.), пресерви мідії солоні в ароматизованому маслі "Водный мир" (2 шт. по 200 гр.).

Пост Держпродспоживслужби в Facebook / скріншот
Пост Держпродспоживслужби в Facebook / скріншот

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Відзначається, що постраждалий чоловік був госпіталізований в Мостиську міську лікарню з підозрою на ботулізм 4 січня 2021 року. За його словами, він разом з друзями (всього 8 осіб) 1 січня купив в "Ашані"рибні консерви в маслі і пресерви мідії в маслі" Водный мир", які вживав. Також вони їли присолену червону рибу домашнього приготування. З 8 чоловік захворів тільки він.

На даний момент розслідування триває. Висновки щодо ботулізму будуть достовірно відомі лише після результатів лабораторної діагностики.

Нагадаємо, що під Львовм виявили звалище медичних відходів.

Як повідомляв портал Знай.иа, за день до локдауну у Львівську "Криївку" вишикувалася кілометрова черга.

Також Знай.иа писав, що українець додав мікробів до фруктів в АТБ.