У Львівській мерії оприлюднили дані про зарплату мера Андрія Садового за 2020 рік. Відзначимо, що за минулий рік мер заробив вдвічі менше, ніж у 2019 році.
Так, стало відомо, що середня місячна зарплата мера становила 46 тисяч гривень. Зарплата міського голови складається з посадового окладу, доплати за ранг, надбавки за вислугу років та високі досягнення в праці, доплати за роботу з таємними документами, премій, одноразової допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оздоровлення, відряджень, лікарняних, нарахувань за період відпустки.
Щомісяця з цієї суми вираховують військовий збір, податок з доходів фізичних осіб та профспілкові внески, передає " zaxid.net".

Андрій Садовий, скріншот із відео
Андрій Садовий, скріншот із відео

Посадовий оклад Андрія Садового коливався від 2059 до 16 400 грн, залежно від місяця. Найбільше мер заробив у січні минулого року – 129,3 тис. грн, при цьому понад 115 тис. грн – одноразова виплата допомоги для вирішення соціально-побутових питань. Найменше Андрій Садовий заробив у квітні – 24,7 тис. грн. Загалом же за минулий рік Андрій Садовий заробив майже 553 тис. грн. Якщо порівняти дані з його декларацією, у 2019 році мер отримав трохи більше мільйона гривень зарплати. Імовірно на таке зниження повпливало те, що влітку 2020 року Садовий позбавив себе та своїх заступників регулярних премій до кінця карантину.

Зарплата Андрія Садового за 2020 рік
Зарплата Андрія Садового за 2020 рік

Варто зазначити, що у більшості заступників міського голови Львова середня зарплата вища. Зокрема у заступника з питань безпеки міста Сергія Бабака середня зарплата торік становила 50 тис. грн, у заступника з фінансово-економічних питань Геннадія Васьківа – 43 тис. грн, у заступника з містобудування Любомира Зубача – 57,8 тис. грн, у бізнес-омбудсмена Сергія Кіраля – 58 тис. грн, у заступниці з житлово-комунальних питань Ірини Маруняк – 76,7 тис. грн, у заступника з питань розвитку Андрія Москаленка – 57,7 тис. грн, у заступниці з гуманітарних питань Галини Слічної – 66 тис. грн.

Як повідомляв портал "Знай" Садовий "відспівав" локдаун на Різдво: водили козу попри заборони. 7 січня, на його сторінці в соціальній мережі Instagram з'явився пост з українським вертепом.

Нагадаємо, що Садовий взяв у кредит Skoda і поплакався львів'янам перед виборами: "буду виплачувати рік".

Також, "Знай" писав, Садовий пустив львів'ян у шикарний особняк і розповів про виховання дітей. Незважаючи на те, що апартаменти Садового це трохи більше 600 квадратних метрів, все ж він живе досить скромно.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще