У Львові єврейська громада судиться проти будівництва приватного пологового будинку. Громада обурилася тим, що ділянка під забудову розташована на території Старого єврейського кладовища ХІV століття.
Про це повідомляє інформаційний портал "Хмарочос".
Так, стало відомо, що на вулиці Якова Раппапорта, 6 у центрі Львова будують приватний пологовий будинок у сучасному стилі. Проти будівництва постала єврейська громада і днями виграла суд у забудовника.

Фото: Nina Zakhozhenko, facebook.com/nino.mimino.7

За цією ж адресою вже розташовано державне пологове відділення комунальної 3-ї лікарні Львова. Поряд фірма львівського бізнесмена й депутата Григорія Козловського «Лемберг медікал Центр» вирішила збудувати приватний пологовий мережі Medicare.
Єврейська громада обурилася тим, що ділянка під забудову розташована на території пам’ятки історії місцевого значення – Старого єврейського кладовища ХІV століття, закритого y 1855 році.

«Це територія поховань. Єврейська громада розглядає це (будівництво) як наругу. Крім того, там вже є пологовий, то для чого будувати поруч приватний, яка може бути тут конкуренція і про що», – розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник представництва Шейхет Мейлах.

Візуалізації проєкту