Мер Львова Андрій Садовий скасував засідання Львівської міськради, яке мало відбутися 18 грудня. А сталося це після того, як з'явилася інформація про захоплення Садовим влади у 10 населених пунктах, які увійшли до складу Львівської ОТГ.

Про це пише "Вголос".

Сьогодні, 16 грудня, Садовий повідомив у своєму телеграмі, що скасовує засідання Львівської міськради, яке мало відбутися 18 грудня. При цьому мер заявив, нібито проблема в тому, що він досі хворіє на коронавірус і не може прийти в засідання.

"Попередньо планували провести сесію міської ради 18 грудня. Але вірус вніс свої корективи, тому реально ми можемо провести засідання 24 грудня”– - написав Садовий.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Разом з тим, нещодавно стало відомо, що Садовий узурпував владу в 10 населених пунктах, які увійшли до складу Львівської ОТГ.

Виявилося, що мер Львова від власного імені, 14 грудня, всупереч закону видав довіреність на вчинення всіх реєстраційних дій у приєднаних до Львівської ОТГ населених пунктах своєї підлеглої — заступника директора Департаменту містобудування Львівської міської ради Наталії Алексєєвої. А вона, у свою чергу, одноосібно призначила Андрія Садового головою цих населених пунктів.

джерело: Вголос
джерело: Вголос

джерело: Вголос
джерело: Вголос

А вчора, 15 грудня телеканал НТА вперше опублікував документи, що підтверджують призначення Садового "керівником" 10 населених пунктів.

джерело: Вголос
джерело: Вголос

Водночас юрист, депутат Львівської міськради від "Європейської солідарності" Юрій Ломага у коментарі " Вголосу" пояснив, що такі дії були абсолютно незаконними.

“Голови населених пунктів, які приєдналися до Львівської ОТГ, виконують свої обов'язки до того моменту, поки сесія Львівської ОТГ не призначить старост. Сесія повинна була зібратися в п'ятницю, 18 грудня, і вирішити це питання. Однак, всупереч усьому цьому, Садовий сам підписав довіреність своїй підлеглій і таким чином сам зробив себе головою ще десяти населених пунктів. Це - грубе порушення закону!",- заявив Ломага.

За його словами, Садовий не може займати інших посад крім однієї, де він є. А зараз він числиться керівником десяти місцевих рад.

Також Юрій Ломага звернув увагу на те, що документи, якими Садовий узурпував владу в ОТГ, були підписані у нього вдома. Ще є багато юридичних неточностей.

"Але найцікавіше, що всі ці зміни провели державні реєстратори Львівської міської ради. А це прямо заборонено законом! Вони не можуть здійснювати щодо себе будь-які зміни. Ось це - реальна узурпація влади, про яку Андрій Іванович так багато говорив через свої ЗМІ”, - підсумував Юрій Ломага.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Садовий підхопив коронавірус і поскаржився на весь Львів: "відчув слабкість"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Садовий присягнув львів'янам і пообіцяв те, чого не зробив за чотири каденції

Також «Знай.иа " писав, що Садовий пообіцяв львів'янам грандіозну вечірку на Різдво, локдаун не перешкода: "у нас особлива атмосфера"