Львівські депутати звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою повернутися до роботи.

Нардепи вже вкотре вимагають зібрати засідання, щоби вирішити нагальні потреби міста. Мер ігнорує ці звернення і натомість, за словами депутатів, займається піар-кампанією перед черговими місцевими виборами, пише "Вголос".

Відповідну заяву від депутатів у мережі опублікував очільник фракції “Народний контроль” Валерій Веремчук. Документ також підписали голова фракції ВО “Свобода” Маркіян Лопачак, голова фракції “БПП” Петро Адамик і керівник депутатської групи “Позафракційні” Олена Пасевич.

Вимогу скликати позачергове засідання підтримали також очільники постійних депутатських комісій Львівської міської ради— голова комісії з питань землекористування Юрій Моравецький, голова комісії з екології та природокористування Ірина Оршак, голова інженерної комісії Остап Доскіч та голова комісії з питань комунальної власності Ольга Посипанко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

“Міський голова – це не формальна посада для прийому поважних гостей і проведення екскурсій Львовом. Вимагаємо з іншими керівниками фракцій та головами постійних комісій негайно провести сесію міської ради. Львів’яни потребують важливих рішень для нормального функціонування міста”, – написав Веремчук.

Голова фракції ВО “Свобода” Маркіян Лопачак наголосив, що Андрій Садовий ігнорує депутатів уже впродовж декількох місяців.

“З боку міського голови це — абсолютне свавілля і невболівання за інтереси мешканців Львова. На жаль, всі його дії останнім часом спрямовані винятково на політичний піар. Ще 19 червня було оголошено перерву в позачерговому пленарному засіданні і вже більше місяця часу Садовий навіть не збирає депутатський корпус, щоби завершити його. Не говорю вже про те, що крайнє чергове пленарне засідання міської ради було ще аж на початку березня. Зрозуміло, чому Садовий не хоче проводити сесії — депутатський корпус звертає увагу на його махінації, задає багато незручних питань, а йому перед виборами це невигідно. Тому замість того, щоб займатися проблемами львів’ян, від ховає голову у пісок і вчергове ставить людей у заручники своєї виборчої кампанії”, – зазначив Лопачак.

Садовий, мер Львова, скріншот із відео
Садовий, мер Львова, скріншот із відео

Водночас голова фракції “БПП” Петро Адамик підкреслив, що депутатський корпус готовий працювати і на позачергових, і на чергових сесіях:

“Сесія повинна збиратися щонайменше раз у місяць для розгляду питань порядку денного. В останній позачерговій сесії, яку було скликано за наполяганням депутатського корпусу, Садовий зробив перерву. Перерву можна робити на 10 хвилин, на день, на два дні, але в нас вийшло більше, ніж на місяць…При цьому він звинувачує нас, депутатів, що ми не хочемо працювати серед літа…Ми ж демонструємо, що працювати хочемо. Тому і просимо його закінчити цю позачергову сесію, а ще дати нам зрозуміти, який план роботи надалі?

Ми ще два тижні тому звернулися до нього з вимогою терміново зібрати засідання для вирішення нагальних проблем міста! Це і щодо бюджету, і щодо господарки, і люди звертаються з питаннями. Тому ми хочемо розуміти: міська рада ще буде працювати чи Андрій Іванович вже на повну силу зайнявся виборами? Може, він чекає, коли всі роз’їдуться по відпустках? Депутатський корпус готовий працювати – і на чергових сесіях, і на позачергових”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Мер Трускавця Кульчинський відхрестився від мови слідом за Садовим, поки львів'яни захищають солов'їну

Як повідомляє портал «Знай.uа» Садовий з партією відсиджувався вдома, поки львів'яни стояли за захист солов'їної: "Це точно свої?"

Також «Знай.uа» писав, що Митрополит Епіфаній терміново примчав до Львова і змусив Садового молитися