У Львові хірурги лікарні ОХМАТДИТ прооперували немовля із важкою вадою діафрагми.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні.

Так, стало відомо, що хірурги Львівської дитячої лікарні ОХМАТДИТ вдало прооперували місячне немовля із вродженою діафрагмальною грижею. Медики зазначили, що у дівчинки органи черевної порожнини перемістились у грудну і заважали розвитку легень. Ще при народженні, у середині вересня, дитину під'єднали до апарату ШВЛ.

Хірургічна операція, фото Pxhere
Хірургічна операція, фото Pxhere


"У нашої дівчинки тонкий кишківник і частина товстої кишки, шлунок і селезінка опинилися у грудній клітці, а ліва легеня не мала, як розвиватися, вона була недорозвинена. Всі ці органи з черевної порожнини тиснули на цю маленьку легеню, сердечко і здорову легеню і не давали їм повноцінно працювати. Порушилися відразу і газообмін, і обмін речовин, і гемодинаміка", — пояснює хірург Олег Ленів.

Львівські хірурги прооперували немовля із важкою вадою діафрагми

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще


Дівчинку прооперували через маленький розріз — 3 см у лівій підреберній ділянці. Цю операцію провели два тижні тому. Спершу дитину доглядали у реанімаційному відділення ОХМАТДИТу. Наразі стан дівчинки покращився і медики виписали її з лікарні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що маленький українець подолав рак і вперше обійняв татка: "Велика перемога маленького Владика".