У неділю, 25 жовтня, в Україні пройшли місцеві вибори, на додачу серед населення провели опитування президента Володимира Зеленського.

Виборцям пропонували відповісти на 5 питань: щодо потреби довічного ув’язнення корупціонерів, створення вільної економічної зони на Донбасі, скорочення кількості народних депутатів, легалізацію медичного канабісу та Будапештський меморандум, пише 032.ua.

Після народного збурення у соцмережах лунали заклики щодо незаконності та маніпулятивності проведення такого опитування. Але міністр МВД Арсен Аваков зазначив, що усе відбувається законно. Як і з екзит-полами, ніхто нікого не змушує голосувати і персональних даних не просить, тому опитування закону не суперечить.

Львівська волонтерка Уляна, що долучилися до проведення опитування, розповіла, що загалом по місту таких як вона не більше 200 людей. Усе відбувається на благодійних засадах, тобто безкоштовно.

З огляду на обмежену кількість волонтерів, кожен із них вимушений стояти на дільниці сам упродовж дня - з 8:00 до 20:00 з перервою в одну годину на обід.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Попри “польові умови”, дівчина зазначає, що їй було комфортно, бо люди, які голосують, роблять це з добрими намірами, тож піднімається настрій і є мотивація далі працювати.

“Був лише один випадок, коли хлопець звернув увагу на те, що я порушую права людей. Сфотографував мене. Я сказала, що він порушує таким чином мої права. Він заявив, що “зафіксував порушення” і на тому все скінчилося. Ми нічого не пропагуємо, не говоримо за кого голосувати, лише даємо 5 запитань, на які просимо відповідь”, - розповіла Уляна. Упродовж дня понад 250 людей в неї заповнили анкети.

Нагадаємо, що Петро Порошенко відмовився брати участь в опитуванні президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал "Знай.uа" , у Львові діючий мер Андрій Садовий намагався проголосувати на місцевих виборах, але йому це не вдалося.

Також, "Знай.uа" писав, що у Хмельницькому хитрий виборець навішав локшину на вуха спостерігачам: "У мене в телефоні".