Львівський протезний завод опинився на межі закриття. Працівники 7 місяців без зарплати, половина з працівників вже звільнилася, а інші живуть у кредит. Завод опинився у такій ситуації, бо через карантин на держпідприємстві почалися накопичуватися борги за вимушений простій. Самі ж працівники припускають, що завод умисно доводять до банкрутства.

Про це повідомляє ТСН.

На Львівському протезному заводі виготовляють інвалідні візки, велосипеди, вертикалізатори і протези вже понад сто років. Деякі вироби унікальні, аналогів їм в Україні немає. Через карантин завод вимушено простоював, і з березня накопичувалися борги – зараз це близько 40 мільйонів. За останні кілька місяців з підприємства звільнилося понад десять людей. Інші роздумують над цим.

Львівський протезний завод


Степан Жукровський, голова профкому Львівського протезного заводу впевнений, що хтось хоче приватизувати чи зробити так, щоб це приміщення підприємства пішло під будівництво будинку.

Директор заводу, якого призначили лише в липні, каже – неодноразово звертався до Мінсоцполітики, у відповідь поки що тільки обіцянки. Але у Міністерстві соцполітики прокоментувати ситуацію погодилися лише письмово.

«З метою недопущення припинення роботи «Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування» Мінсоцполітики звернулося до Міністерства фінансів України з проханням при внесенні змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік» виділити з державного бюджету кошти в сумі 39,7 мільйонів гривень шляхом створення нової бюджетної програми для погашення зазначеної вище заборгованості», – зазначили там.

Натомість працівники кажуть – готові почекати ще тиждень, якщо борги не виплатять збираються їхати на пікет під міністерство.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадаємо, що львівських чиновників спіймали на мерзенній схемі із землею-продавали гектари під прикриттям мандатів.

Як повідомляв портал Знай.uа , Львівська міська рада планує відремонтувати дорогу зі Львова до Брюховичів.

Також Знай.uа писав, що у Львівській міській раді не виключають, що пандемія коронавірус може стати перешкодою старту будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів у 2020 році.