На Львівщині у свято Покрови жителька області відзначила столітній ювілей.

Про це повідомляє інформаційний портал ЛМН.

Так, стало відомо, що у середу, 14 жовтня, у свято Покрови, жителька села Муроване, що на Старосамбірщині, Павлина Роп відсвяткувала століття. На ювілей запросили усю родину та сусідів.

Фото: ЛМН


«Мама чекала свята. Завжди каже, що народилася на Покрови, хоча у паспорті записано 13 жовтня. 1920 рік народження – якось і самим не віриться. Якби мені хтось таке розповідав, не уявляла б, певно, як до тих літ дожити. А, бачите, є люди, яких Господь благословляє довгими літами, хоч натрудилася, набідувалася немало. У війну була виселена до Німеччини на примусові роботи, доїла там корів», – розповідає невістка Ольга, з якою живе ювілярка.

Попри свій поважний вік пані Павлина ходить, сама зачісується, одягається, їсть, допомагає по господарству. До того ж вона хвалиться що не звертається до лікарів, бо не має проблем зі здоров'ям.

Фото: ЛМН


«Вона ще й нас з чоловіком сварить, що господарку розпродали. Хіба маємо курей і качок, то їх кормить. Ще квасолю лущить і картоплю сідає чистити», – продовжує Ольга.

Чоловіка довгожителька похоронила 30 років тому. Разом подружжя виховало 5 дітей. Бабця має 13 внуків, 24 правнуки, 6 праправнуків.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що львівських чиновників спіймали на мерзенній схемі із землею-продавали гектари під прикриттям мандатів.

Як повідомляв портал Знай.uа , Львівська міська рада планує відремонтувати дорогу зі Львова до Брюховичів.

Також Знай.uа писав, що у Львівській міській раді не виключають, що пандемія коронавірус може стати перешкодою старту будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів у 2020 році.