У Львові будують житловий комплекс на місці кладовища вже по старих польських надмогильних пам’ятниках.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбук громадський активіст Іван Спринський.

«Ріели» та інші будівельники разом з Садовим почали будувати на Малоголосківській вже по старих польських надмогильних пам’ятниках, чекаємо поліцію. Ішов другий день, чекаємо поліцію і охорону історичного середовища ЛМР та нікого немає…»,- зазначається у дописі Івана Спринського.

Скріншот


Згодом польський активіст Томаш Барт на своїй сторінці в соціальні мережі фейсбук повідомив:

«Я отримав інформацію про те, що ймовірно, стару польську надгробну плиту знайдено поблизу нових будівель на вулиці На Нивах, з боку Варшавської у Львові. Покрита мохом, лежить у кущах.

У мера міста є проблема, коли його вважають як друга львівських поляків, а одночасно і забудовників», – зазначив у своєму дописі у ФБ Томаш Барт.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Скріншот


Довідково. Цвинтар на Варшавській. Менш знаним та значно запущенішим є цвинтар колишнього села Голоско, котре увійшло до складу Львова у 1930 році. Ще в 1970-х роках було офіційно заборонено ховати тут померлих.

Більше того, існували плани ліквідації цього кладовища, та спорудження на його місці велетенського готелю. Однак, проти цих планів виступила місцева громада. Вулиця Малоголосківська — вулиця у Шевченківському районі міста Львів, місцевість Голоско. Пролягає від вулиці Варшавської до кінця забудови.

«Ріели» та інші будівельники разом з Садовим почали будувати на Малоголсківській вже по старих польських надмогильних пам’ятниках, чекаємо поліцію.

Geplaatst door Іван Спринський op Maandag 5 oktober 2020

Заради об’єктивності, щодо поліції таки прибули і викликали слідчо-оперативну групу.

Geplaatst door Іван Спринський op Dinsdag 6 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що львівських чиновників спіймали на мерзенній схемі із землею-продавали гектари під прикриттям мандатів.

Як повідомляв портал Знай.uа, Львівська міська рада планує відремонтувати дорогу зі Львова до Брюховичів.

Також Знай.uа писав, що у Львівській міській раді не виключають, що пандемія коронавірусу може стати перешкодою старту будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів у 2020 році.