Борги міста Львова розписані на 20 років вперед і віддавати їх доведеться навіть тим городянам, які ще не народилися. Детальніше про це розповідає депутат ЛМР, член депутатської комісії фінансів і планування бюджету, член партії "Варта" Валерій Веремчук.

Читайте Знай в Google News!

У ході засідання " кредитна історія Львова: які борги розвивають місто, а які – знищують?"депутат Валерій Веремчук розповів, що місцева влада вливає величезну частину грошей у збиткові проекти, хоча є можливість цього не робити.

За останні роки Львів уклав величезну кількість кредитних договорів, 12 з яких є найбільш болючими. Загальна сума боргу становить понад 5 мільярдів гривень, але віддавати їх доведеться в Євро.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

За словами Веремчука, найбільша кількість грошей "пожирається" комунальними підприємствами: "Львівводоканал", "Львівжлектротранс", "Львівавтодор", "Львівтеплоенерго", КП "Зелене місто" та інші.

Однак навіть не це є основною проблемою. Як розповів депутат, місцева влада звикла брати в лізинг будь-які товари: від медичного обладнання до стільців у сесійній залі Ратуші.

"іноді доходить до абсурду, коли, наприклад, мер вмовляє депутатів на сесії проголосувати за те, щоб взяти в лізинг рояль. Я підрахував, що за ті сплачені відсотки ми спускаємо в "чорну діру" 25 дитячих садків вартістю 40 млн.грн. Їх так ніколи і не побудують", - розповів Веремчук.

Депутат запропонував бюджетний вихід із ситуації: кредити замінювати інвестиціями, а також використовувати аутсорсинг.

"можна закупити 20 машин для прибирання вулиць, тримати їх в гаражі і обслуговувати, виплачувати заробітні плати працівникам. А можна укласти договір з приватниками, які будуть прибирати вулиці, оплачуючи їх послуги. Другий варіант обійдеться бюджету в кілька разів дешевше. Я неодноразово пропонував меру цей та інші варіанти господарювання, але в команді мера хочуть керувати інакше", - зазначив він.

Кредитна історія Львова

‼📣 "Кредитна історія Львова: які борги розвивають місто, а які - нищать?". 👉Учасники: 🔹Валерій Веремчук, депутат ЛМР, член депутатської комісії фінансів та планування бюджету, партія “Варта”; 🔹Богдан Гагалюк, перший заступник голови Львівської обласної ради, Народний Рух України; 🔹Ігор Дулин, співзасновник західноукраїнської бізнес-школи “West Ukrainian Business School WUBS”, представник партії “Слуга народу”.

Geplaatst door Прес-клуб Львів op Vrijdag 25 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що львівських чиновників спіймали на мерзенній схемі із землею-продавали гектари під прикриттям мандатів.

Як повідомляв портал Знай.иа, Львівська міська рада планує відремонтувати дорогу зі Львова до Брюховичів.

Також Знай.иа писав, що у Львівській міській раді не виключають, що пандемія коронавірусу може стати перешкодою старту будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів у 2020 році.