У п'ятницю, 19 червня, у Львівській міській раді зібрали позачергове засідання, щоб затвердити отримання близько 750 мільйонів гривень кредиту від ЄБРР, якими планують виплачувати зарплати працівникам комунальних підприємств. Про подробиці сесії розповідає видання "Льівський портал".

Повідомляється, що депутати Львівської міськради не схвалили рішення про отримання кредиту від ЄБРР, оскільки вважають, що Львів і так загруз у боргах, які перевищують 5 мільярдів гривень. Потреба в новому кредиті виникла через те, що місто під час карантину у квітні-травні недоотримало до бюджету 220 мільйонів гривень, тому і зарплати працівникам ЛКП виплачувати нічим.

Трамвай Львова / скріншот з відео

Замість того, щоб брати новий кредит, депутати запропонували перерозподілити бюджетні кошти і виплатити ними зарплати комунальникам. Вони заявили, що з інших проектів можна виділити близько 16 мільйонів гривень і "перекинути" їх на зарплати для працівників "Залізничнетеплоенерго" та "Львівелектротранс", де на даний момент ситуація з зарплатами критична.

У відповідь, мер Андрій Садовий та директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич заявили, що "перекидання" нічого не вирішить, оскільки гроші фізично не надходять у тому обсязі, як це планувалося раніше.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Андрій Садовий / скріншот з відео

За підсумком, депутати вступили в багатогодинну дискусію і не змогли прийняти необхідне рішення, – "за" проголосували лише 27 депутатів (не вистачило 6 голосів), а питання щодо кредиту ЄБРР для зарплати ЛКП вони взагалі не включили до порядку денного.

Нагадаємо, що в розпал пандемії мер Львова Андрій Садовий зганяє комунальників на протест.

Як повідомляв портал Знай.иа бездіяльність Садового криза з вивезенням сміття у Львові може повторитися.

Також Знай.иа писав, що впро Львів і область може повернуться жорсткий карантин.