У Львові серйозно погіршилася ситуація з безробіттям: кількість непрацевлаштованих мешканців досягла 30 тисяч - це у 2,5 рази більше, ніж минулого року.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, 36% з тих, хто зареєструвався у Центрі зайнятості, це люди віком до 35 років.

Разом з тим ринок вакансій не здатен покрити пропозицію і задовільнити усі робочі руки й голови - лише 4,5 тисячі пропозицій. Виходить, що на кожну позицію претендує щонайменше 6 людей.

Директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк розповів, що число безробітних збільшилося аж в 4 рази на Дрогобиччині, у Бориславі та туристичних Моршині й Трускавці.

До слова, найбільше бракує фахівців по роботі з інструментом. Середня зарплатня на вакансіях, які пропонують у Центрі зайнятості, становить не більше 7,5 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Тим часом депутати Львівської міськради затвердили детальний план території, яким передбачається знесення будинку 19 століття на вулиці Поповича. На його місці планують побудувати нову п'ятиповерхівку і підземний паркінг. Рішення прийняли в понеділок, 7 вересня.

Нагадаємо, закриті на карантин франківці знайшли себе в Forbes:"перші в рейтингу".

Автори рейтингу, опублікованого у вересневому випуску журналу, розповіли, що список складали для того, щоб визначити: які напрямки залучення інвестицій і розвитку бізнесу найперспективніші.

Тим часом Київ очолив антирейтинг по коронавірусу, Кличко озвучив лякаючі цифри.